Patriotul » The Patriot (2000) Online subtitrat

the-patriot-526817lCarolina de Sud – 1776. Benjamin Martin (MEL GIBSON), fost erou al războiului Franco-Indian, a renunţat definitiv la luptă pentru a avea grijă de familia sa în pace. Deşi pe vremuri era un soldat viclean, eficient şi neîndurător, el s-a căsătorit cu o femeie delicată care a născut şapte copii şi, sub influenţa ei, şi-a schimbat trecutul violent pentru un viitor pacifist pe plantaţia sa vastă.

Însă răzvrătirea este iminentă. Un alt conflict, de această data cu Anglia, este inevitabil. Om dedicat famiei sale, Martin nu îşi doreşte să reia lupta. Rămas văduv de curând, el are momentan alte probleme. Este singurul tutore al copilaşilor săi, şi ororile din luptele trecute încă îl mai obsedează. „Dacă mă veţi întreba de dorinţa mea de a purta un război cu Anglia, răspunsul meu va fi „nu”. Am fost la război, şi nu mai vreau să o fac din nou”, spunea Martin într-un discurs emoţionant adresat Adunării locale din Charleston. „Am şapte copii. Soţia mi-a murit. Cine îi va îngriji dacă eu voi pleca la război?”

Fiul său cel mai mare, Gabriel (HEATH LEDGER), nu are nici un fel de îndoieli. Discursurile radicale, pamfletele şi manifestele care încep să apăra în oraşe, biserici şi de-a lungul coloniilor, îl impresionează pe tânăr. Războiul este iminent şi cauza, consideră el, este dreaptă. Împotriva dorinţei tatălui său, Gabriel pleacă la război.

Benjamin Martin se află într-o dilema: pe cât de vehement se opune războiului, pe atât el crede în cauza lui. Apoi englezii, conduşi de nemilosul colonel Tavington (JASON ISAACS), sosesc în pragul casei sale şi îi ameninţă lucrul la care ţine cel mai mult: familia sa. În urma ameninţării casei sale din Carolina de Sud, Martin acceptă să-şi ia armele şi pe fiul său idealist şi patriot pentru a conduce o curajoasă trupă de voluntari într-o luptă inegală împotriva necruţătoarei armate britanice.

Pe parcurs, acest erou fără voie descoperă că singurul mod de a-şi apăra familia este de a lupta pentru libertatea unei naţiuni tinere.

Server 1

Server 2
Share This Post

Post Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.