Hackers (1995) Virus distrugator, online subtitrat HD 720P

hackers-966685lThriller futurist care o prezintă pe fenomenala Angelina Jolie în splendoarea ei timpurie, acest film a fost unul dintre cele mai vizionate în anul 1995. Dade Murphy (Jonny Lee Miller) este un puşti a cărui fascinaţie pentru computere degenerează în manie în momentul în care ajunge să spargă bazele de date ale mai multor bănci de pe Wall Street. Mai mult, talentul nociv al lui Dade, supranumit Zero Cool, este pe cale să provoace un adevărat crah financiar.

Serviciul Secret se autosesizează şi îl arestează, dar fiind minor nu poate fi condamnat. Aşa că, drept pedeapsă, i se va interzice să se atingă de vreun computer până va împlini 18 ani.

Chiar în ziua în care împlineşte această vârstă, Dade nu pierde timpul şi se întâlneşte cu un grup de hackeri, toţi prieteni la cataramă cu el. Dintre aceştia nu lipsesc dura şi atrăgătoarea Kate, expertă în realitatea virtuală, interpretată de Angelina Jolie într-unul dintre primele sale roluri, Nikon, cel renumit pentru memoria sa fotografică şi specialistul în interceptări telefonice Phantom Phreak, un practicant fervent al celor mai morbide glume în cyberspaţiu, supranumit Cereal Killer, şi încă un hacker precoce.

Odată reuniţi, hackerii nu intenţionează să distrugă sisteme bancare sau să spargă fel şi fel de coduri pentru profit, ci doar să se… joace. Această joacă a lor are totuşi ceva educativ, pentru că ei chiar vor să afle totul despre cyberspaţiu. În călătoriile lor prin acesta ei vor da întâmplător peste un fost hacker convertit în vânător de hackeri care conduce o companie multinaţională însărcinată, aparent, cu securitatea cyberspaţiului.

Acesta este supranumit The Plague, un individ capabil de orice infamie împotriva hackerilor, care s-a aliat cu o grupare criminală şi-şi foloseşte cunoştinţele pentru a convinge marile corporaţii să-i dea fonduri pentru lupta împotriva celor de teapa lui Dade. Numai că The Plague transferă toţi banii în contul său şi al amantei sale Margo (Lorraine Bracco). De o inteligenţă malefică, el va lăsa urme false anchetatorilor care după ce sesisează frauda declanşează o investigaţie care îi va duce la… Dade şi restul gpştii nebune.

The Plague are şi o armă secretă – un virus imbatabil – care ar putea distruge întreg cyberspatiul în câteva minute. În acest moment, hackerii răân singurii care pot salva lumea de la un dezastru informaţional similar cu o catastrofă mondială cu profunde implicaţii financiare, politice şi sociale.

Share This Post

Post Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.