Cinema paradiso (1988)

cinema-paradiso-203161lUrmareste filmul Cinema Paradiso online subtitrat in romana 720p.

O celebrare a tinereţii, prieteniei şi vesnicului farmec al celei de-a 7-a arte…

Nuovo Cinema Paradiso este o dramă italiană în regia lui Giuseppe Tornatore. Filmul îl aduce în lumină pe tânărul Salvatore, poreclit Toto, copilăria şi maturizarea acestuia şi reflecţiile lui, ca adult, asupra trecutului. Mai mult decât atât, Nuovo Cinema Paradiso este şi un mod prin care Tornatore a adus cinste filmului şi cinematografiei în general.

Acţiunea peliculei este plasată la Roma, în Italia anilor ’80, când Salvatore Di Vita, un celebru regizor italian ajunge acasă şi prietena lui îi spune că mama acestuia a sunat şi a informat-o că un anume Alfredo a murit. Acela este momentul în care se declanşază flashback-urile lui Salvatore. Restul filmului curge printr-o serie de flashback-uri a căror acţiune se desfăşoară imediat după cel de-al Doilea Război Mondial, în satul natal al lui Salvatore.

Toto este un copil inteligent, rămas fără tată în urma războiului şi îngrijit de mama lui. Descoperă pasiunea pentru filme şi are ocazia să-şsi petreacă majoritatea timpului la cinematograful local, Cinema Paradiso, unde dezvoltă o relaţie apropiată cu proiecţionistul Alfredo. Flashback-urile lui Salvatore ne oferă privilegiul de a observa dezvoltarea prieteniei cu Alfredo, dar şi trecerea micului Toto de la copilărie la maturitate.Share This Post

Post Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.