Avengers: Infinity War – Part II (2019)

Titlu: Untitled Avengers Movie (numele este tinut secret)
Actori: Josh Brolin, Brie Larson, Karen Gillan, Chris Evans, Chris Hemsworth, Robert Downey jr., Chadwick Boseman, Scarlett Johansson, Evangeline Lilly, Sebastian Stan, Dave Bautista, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Paul Rudd, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle,

Premiera: 03.05.2019

Continuare a filmul Avengers: infinity war, in care isi va face aparitia si Capitanul Marvel.

Infinity War rulează pe marile noastre ecrane arătându-ni-i pe cei mai puternici supereroi Marvel într-o confruntare din care au ieșit pierzători. Deşi sunt primul grup din istoria Marvel care îi uneşte pe toţi eroii pozitivi, nici măcar Avengerii, în formula actuală, nu l-au putut opri pe Thanos să facă ravagii în Războiul Infinitului.

Într-un efort de ultim moment pentru a salva Pământul, totuşi, Nick Fury a dat un sms unui erou misterios, în scena de după generic: se pare că a contactat-o pe Captain Marvel. Fury a amânat până în ultimul moment posibil decizia de a apela la ea, ceea ce duce la o întrebare: este oare Captain Marvel cel mai puternic Avenger, şi este oare ea aceea care îl va înfrânge pe Thanos?

Într-un interviu cu Vulture, producătorul Kevin Feige a descris astfel: „este un personaj puternic în acelaşi fel în care sunt şi ceilalţi eroi. Însă puterile ei depăşesc pe acelea ale celorlalte personaje, şi ea va fi cea mai puternică dintre personajele noastre”.

Ea este femeia cunoscută drept Carol Danvers, care a devenit Captain Marvel după ce un atac extraterestru a făcut-o să fie, dintr-un pilot şi militar deja la un nivel avansat, un personaj şi mai formidabil după ce i s-a injectat ADN-ul extraterestru. Printre puterile ei se numără şi cea de a zbura prin spaţiu, de a se autovindeca, de a lovi cu impulsuri de energie, şi mai ales de a avea o Conştiinţă Cosmică, poate cheia succesului ei din următorul film cu Avengers.

Totuşi, spre deosebire de Iron Man sau War Machine, puterile ei sunt înnăscute. O pană de curent sau o avarie nu pot să o încetinească. Deja i-a depăşit pe Hawkeye şi pe Black Widow, combinând inteligenţa şi măiestria unor spioni profesioniști cu performanţe fizice extreme. Dacă am judeca doar după forţa fizică, Captain nu este neapărat mai puternică decât Thor şi Hulk: toţi trei sunt foarte greu de anihilat, şi rezistenţa lor le permite să facă faţă unor pericole care i-ar anihila pe oponenţii lor.

Însă, spre deosebire de ei, Marvel nu îşi va pierde puterile chiar dacă îşi va pierde costumul. Ce anume este însă Conştiinţa Cosmică (Cosmic Awareness), şi cum o face pe Marvel mai puternică decât însăşi zeii din Asgard? Mergând dincolo de un al şaselea simţ, Conştiinţa Cosmică este un fel de „al şaptelea simţ”, o super-conştiinţă şi intuiţie care o face pe Marvel să vadă nu doar următoarea mişcare a adversarului, dar şi repercusiunile în toate direcţiile.

Ea este unul dintre puţinii supereroi, alături de Doctor Strange, care pot parcurge Exo-spaţiul, lumea dintre lumi şi universuri. Depăşindu-l chiar pe Strange, Captain Marvel are capacitatea de a modela însuşi ţesutul realităţii prin puterea ei de a vedea cum anume diverse evenimente modifică universul, schimbă efectele unor acţiuni şi sar de la o realitate la alta pentru a vedea o imagine de ansamblu. Aceasta este o super-putere în sine care poate distruge un univers la fel de bine cum îl salvează.

Poate că de aceea Fury a aşteptat atât până să o cheme pe ea la luptă.Share This Post

Post Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.